MISSZMOKIDZ

MISSZMOKIDZ

Wednesday, December 15, 2010

CIK ke PUAN!!!



assalamualaikum dan selamat sejahtera dan salam satu MAlaysia....

arini kita sokseksoksek sal status aku yang da bertukar nih... ini juga bermaksud rutin harian ku juga berubah....uwaa...uwa......
nape aku sedih ????? x sedih lah tp aku cam bangga upanya aku nih leh wat cuma kena practice selalu....
eh.. ape yang kena practice 2????? JENG..JENG....
CUBA TEKA??
huhu.... 1 nyer aku leh bangun pagi... bayangkan lah kejutkan suami n watkan sarapan untuk nyer.... (dulu time anak dara x pernah wooo watkan sarapan untuk mak...alamak kantoi)..
sekarang tanggungjawab da menyengetkan bahu yang sememang nyer senget tapi kita wat lah ape yang mampu...
kalo nak cter pasal kehidupan baru nih memang lah permulaan nyer suma nye best!!! *amat mengharap best sampai bila2* rasa macam dunia ini ana yang punya...hahaha padahal duk berdua tp perasan sorang2...hukhuk....
tp sebenarnya perkahwinan ini akan merasa sangat best pabila kita kahwin dengan insan yang kita cintai dan insan itu mencinta kita.. maksudnyer jodoh ini adalah JODOH ALLAH *amik dialog syurga cinta*dari mata turun kehati dan kemudian nyer melamar dan menikah.


bila ada cinta maka akan timbul sefahaman....walupun sebenarnya kitaorang ini x sefahaman...contohlah ye... aku nk tgok cter TV3 tp cik abang nak tgok bola...yang sefahaman nyer ialah dua2 nk tgok tv... yang x sefahaman 2 chanell yang nk di tonton....so??? macamane??? nk bertengkak ke nk mengalah... so, aku mengalah lah sebab piala suzuki 2 bukan slalu ada kan...lagi2 malaysia yang main... so sebagai warga malaysia kena sokong lah.... so aku pun melayan ar tenet dan tulis blog....

dalam menulis2 nih akhirnya sudah goal lah malaysia 1-0....harap2 x de lah vietnam goal....huhu.. satu blok gegar dengar hubby jerit goalllllll!!!! ape tak nyer aku pun goyang...hahaha
dan aku pun hilang lah idea untuk menulis SEBAB kepala da goyang!!!! toink..tOINKKK ^_^
da tambah g goal.....makin pening..gegaran!!!! 2-0


Wednesday, September 1, 2010

makan hari2

hye...saje menulis untuk memBIARkan masa cepat brlalu untuk berbuka....
MENU ari ni ialah:

1. semestinya nasi putih...
2.ikan pari asam pedas... ^__^ nyum2....nyum...
3.ikan kembung masak tauchu...(ni favorite MAK OKID)
4.sup ekor ( favo mak okid g)
5.kangkung ikan masin (permintaan nad)
6.telur asin
7. udang sambal...
8.pecal(((sedapppp)))))
9.dan lain2...
owh sungguh banyak untuk tiga orang makan...yang mane satu pilihan hati...
CUBALAH TEKA????????


lepas makan mesti terbukang kekenyangan!!!!!!
pewot kan kembung... masa 2 lah saat kemalasan akan timbul.... argh SUDAH...macammane ni???


nanti jadi lah mcm kt atas ni...berdiri pun tido...da x larat da...huhu... tp aku xlah macm 2...hkhikhik...
so ape menu anda hari ini...
yang duduk hostel??? nasi bungkus la jawabnye...kalo kt tempat situ dekat ngan bazar leh bli macam2...
tp kalo kat situ ada KAFE saje???? lantak lah ape yang ada...hikhik...
bagi yang kurang budget time posa lah ni bgus...boleh jimat cermat... almaklumlah makan sekali jek..... sahur???? telan lah air masak... xpun.... x yah bngun...hihi...ok lah next time tulis lagi..
mane lah tahu bakat menulis itu ada....
thanks....da....

Wednesday, August 25, 2010

salam..hai 2 all..
da lame x menulis, sangat sibuk mencari sumber rezeki. biasalah lagi musim nak beraya ni kan... spertii tahun2 lepas busineess jual kuih raya jek lah... sangat seronok dapat jual kuih raya yang sedap2 untuk orang lain.... hi...

cerita sal 80 hari mendatang ni adalah kisah hal perkahwinana ku yang akan tiba... nampak macam lambat tp sangat dekat lebih2 lagi bumi sudah cepat berputar... so,persediaan telah dibuat sikit..sempat lah nk shoping untuk wedding tp serius waktu sangat limit, bli barang hantaran pun main amik jek....huhu..tp nasib da attack lame barang pe nk bli...

meh lah saya senarai kan ape yang saya sudah n tidak..

1. penting!!!! borang untuk kebenaran nikah = BELUm settle ok..pas Raya akan diuruskan.. x pe yang ni sekejap jek settle.

2.baju nikah, baju sanding baju bertandang = da antar tempah da cuma baju nikah blum ukur lagi...alah x pe tailor kt blakang umah jek kot....jeling2 da nampak!!! cuma baju sanding aku x dapat buat sperti yang aku bayangkan sebb KAIN X SESUAI k....

3.mak andam = da wat tempahan tp make up xtry g....alah kalo g ngan mak aku 2 slalu jek nk cepaattttt... sempat lah try gaun sendat 2... hahahah( sebenar nya frust badan x kurus g).. gaun 2 nk paki masa outdoor...alah nk gaya2 cam princess...huhu... perbincangan tentang pelamin suma paki bunga okid...hopefully suma akan cantik nanti... TEMA PURPLE OK.....

4.bilik pengantin = cadar, kelambu langsir suma da tempah...sperti pelamin tema wane purple k....lah ni small matter jek...mak kau pakar dalam urusan ini...twink twink....

5. barang hantaran = my hubby punya barang hantaran da settle, saya jek blum complete g. bawu bli hangbag n minyak wangi n make up...yang lain???? tunggu pas RAYA tau....

6.. nanti sambung lah.......banyak nk cter tiba2 ade gangguan pulakkkkk.. see u soooooooooooooonnnnnnnnnnnnn......

Tuesday, May 11, 2010

tahnk 2 my fren tag saya untuk survey ni....comel bear sebelah ni macm BYMOT lak tgok.....so kt bawah 2 aku da tulis...korang bacalah ye
CARA-CARA NAK JAWAB TAG NI...

1. Copy award ni macam dapat Grammy Award. 2. Bagitahu orang yang beri dan link blog pemberi award ni. 3. Tajuk post korang mesti ada perkataan 5-FIVE-KHAMSAH




1. 5 NAME PEOPLE CALL YOU..

WAN : rakan sekolah rakan university yang panggil nama ni...expecially ex smakj akan paggil nama ni sebb nama nabilah kt batch 2 jek ada 3 owang....
NABILAH : kawan oum akan paggil nama ni...nmpak lah pompuan ckit..
BELLA : pelikk...akhir2 ni mak aku n makcik seangkatan nye akan pagiil nama ni...
SPOTlighT : hahaha...wat gelak sendiri...gelaran untuk aku time skool dulu...kan aku suka paki bju bling2...kihkih
wan NUrul NAbilah : nama penuh aku disebut bila time akad nikah n bila cikgu panggil suh amik kertas peksa @ nk cek kedatangan...
2. 5 IMPORTANT DATES IN UR LIFE..

4 ur information saya ni pelupa tarikh2 besejarah..hahaha...kcian lah...tp ada gak yang aku ingat...
3 FEB : my besday..happy besday 2 me..happy besday 2 me...happy besday 2 me...happy besday 2 me...
18/08 : tarikh my hubby melamar i...siap blikan cincin emas kt smart....hhihihi..gila gamble ar...
04/10 : family emran datang merisik aku...n termaktublah aku menjadi tunang nyer.... Tambah lagi cincin...hihi..
lagi 2taraikh aku x dapat nk ingat ...arghhhh......
3. 5 THINGS THAT U'VE DONE YESTERDAY..
pegi kelas.....bincang pasal RP...melangkah kearah jutawan
batuk2 macm nk kuar anak tekak...sampi makcik sebelah kesian bg ubat batuk kat aku.... SORY lah bising...
makan kt original kayu ngan JANNah...makan roti tisu bESAR punya...haha..eh bukan2...panjang punya....hahaha
layan facebook sampai lebam
tido...zzzz

4. 5 WAYS TO BE HAPPY.
bercuti ngan owang tersyang...nk g bali ke...phuket ke...janji de pantai yang menenangkan...

makan same2 ngan mama nadia n wawa... x kisah lauk ape janji suma cukup korum..
menyanyah dengan my best fren jannah.... cuci2 mata...hahaha...
bila dapat duit hasil dari titik peluh sundiri...syoknye....
Bila Tunang saya ada disisi sya..layan gelak ketawa saya...sedih saya n lain2 laah....
5. 5 FAV MOVIES
aku ni tgok jek cter tanpa ada yang favorite pown.....tp layan gak lah movie melayu.. hollywood tapi kalo de owang blanje sya makan popcorn saya suka...hhihihi

6. 5 FAV HOBBIES..
tidozzz
korang thu x, aku teruja nk make up2 kan owang.... wanna be mak andam...(impian jek 2 )
BLI MAJALAH pesona pengantin...* rujukkan untuk majlis perkahwinan aku bulan 11 nt
jalan2 cari makn...bagi besar ckit badan ni...haha..
berborak...yeke..hihi

7. 5 FAV PEOPLE * famili aku..abah,mama,nad,najwa,
*Emran (tunag saya)n bakal family BAwu...(keluarga EMran)
*my best fren jannah...minah kecoh ni....asyik nk tido gentel aku jek..iskkk22...
*10 gadis... ( kuder,kudit,payied,hemo,sa,dah,enal,zaila,ajad,kak ngah,) klo kira x cukup 10 kan..satu lagi aku lah owang 2...haha
*aku rasa cukup jek lah 4 ni kan.... dyorang menyempurnakan hidup aku..

9. 5 REASON U ANSWER DA SURVEY

da jannah tag saya, saya wat lah
menambahkan skill terhadap blog
boleh memikirkan ape yang x terpkir....ape 2...haha
manghabiskan masa kt kelas ni yang bosan...
Boleh pakai ke survey ni....
10. 5 PERSONS TO TAG *
aku x tag sape2...sebb aku x ramai fren agi.....

Sunday, May 9, 2010

menikam jiwa...

today aku nk tulis kt blog ni pasal peristiwa petang td...
aku terpkir betapa beruntung nya adik bongsu aku...n betapa kecian nya that boy yang aku nmpak td....
sejenak aku memikirkan tentang kehidupan aku dan owang lain....
petang tdi aku g antar adik aku blik asrama...alah budak sekolah teknik... nama adik aku wawa...beruntung nya adik aku ni blik hostel wlaupun dekat ada gak akak n bakal abang ipar yang akan menghantarnya pulang ke asrama dengan selamat sejahteranya..
nk jadikan cerita petang td JB hujan lebat sekali dengan petir yang sabung menyabung...belum campur jem agi....so bila da sampai kt hostel, my hubby pun cari lah pot yang best untuk turun kan my sister supaya x kena hujan n x basah dan kesihatan nya x terancam kerana dek ujan tersebut...memandang ujan terlalu lebat dan aku pun nk terkucil.. aku pun turut membantu my sister antarkan pakaian sekolah dye yang sudah digosok licin ok....BanYAk lak 2 bukan ckit....
yelah...sebelum smapi Hostel agi minah 2 da membebel tkut baju nyer basah....biasalah student asrama, mane leh suka2 nk iron bju g kan... So, aku sedaya upaya lah memastikan bju 2 x basah n renyuk... dah aku mengorban diri ku untuk dibasah terkena titik hujan di susur gajah yang bocor itu.... dan yang pling penting,aku da ceroboh masuk asrama adik aku...YELAh...kan orang luar x blh masuk asrama.... BEBEkal rasa Kecintaan kepada adik bucuk aku 2 ...aku redah gak...hahaha.... macam wat salah besar jek... ( pstttt.... JANNAh terlibat skali tau dalm situasi ni...)
so da stel suma nya n slpas sudah meninggalkan bekas di hostel tersebut..aku pun kena beransur bergerak untuk ke terminal larkin..memandang aku nk kena pulang ke kuALa Lumpur dengan CIK JANNAH....semasa otw dan keadaan masih hujan lebat...tiba2... my hubby menunjukkan satu budak lelaki yang basah lencun redah hujan dengan memegang beg bju di tangan dan yang sure memang da basah...ya ALLAh tergamam sekjap rasanya...KESIAn ngan budak 2...berjalan seorang diri dalam hujan yang lebat siap kilat berdentum2 untuk pulang ke hostel dengan cepat..yelah budak2 hostelkan kena pulang sebelum 5.30 petang... tp tergamak dye meredah ujan berjalan sejauh lebih 1 kilommeter...itu yang aku nmpaak jek...yang aku x nmpak...x thu lah....kesian sangat..nape dye x nk naik cab eh??? mungkin x cukup duit @ cab x de @ tkot lambat sampi ke hostel...aku terpkir kalo lah dalam beg baju 2 baju sekolah nya yang basah lencun,dye terpaksa membasuh n mengeringkan bju sebelum esok..kalo x, nt KEna MARAh x paki Baju sekolah...kadang2 cikgu x faham atau saje wat x faham situsi sesorang murid..mengenai budak lelaki 2...
kalo lah duit menjadi maslah...sangat kecian pada NYA...sanggup meredah ujan untuk belajar...semoga Allah memberi Rahmat pada nya...
tp aku harap budak itu x kena demam dan sihat pada esok hari supaya dapat meneruskan pelajaran nya...
sebenarnya aku nk sampaikan beruntungnya adik aku itu..aku x sampai nk biarkan dye basah sedikit...x sampai hati nk dye bersusah2.... beruntung sangat Adik aku 2...n aku harap dye akan belajar bersungguh2... jangan menghampakan kami sekeluarga....
itu saje nk aku sampikan..maaf lah aku x pandai nk menyedihkan ayat2 ni..cukuplah aku da luahkan ape yang aku rasakan....rasa sangat KECIAN kt budak 2...
bye...

Tuesday, May 4, 2010

perkahwinan impian!!!

majlis perkahwinan impian!!!




tiba- tiba ade MOOD untuk menulis...Saje nak berkongsi ape yang ada dalam fikiran....
aku bukan gemar menulis pun tp untuk saje 2...ape salah nye...
topik yang berlegar2 di pikiran aku adalah majlis perkahwinan impian....

aku rasa bukan aku sahaja yang ada imaginasi tentang perkara ini...tentulah setiap Perempuan akan mempunyai impian masing..... Sape MR right??? Nk Konsep Pe??? tradisional,garden wedd n banyak g.... mengikut style masing2 lah....

impian aku dari kcik kan...aku nk style garden wedding...dalam taman..paki gaun putih kembang...ada bunga yang cantik...semestinya bunga pilihan adalah TULIP ok.... bukan ROs.....tulip putih n daun yang hijau...nampak tenang n suci jek... "sesuci cinta KITA" hihi.....
n nak cantik macam CINDERELLA..ok..

paki kasut GELAS....hihi...kelasss MAK....OwH....




...bunga PILIHAN..tulip ni cantik...kt malaysia mane nk cari eh???

*gaun 2 bukan pilihan dan Mr Right 2 bukan mcam ni tau...
Nak konsep jek macmni....bestkan!!!


yang best siap berangan nk duk ats kuda ngan putera idaman macam cter hero zorro....
hihi...mesti best...
sepatut nya ada heroIn....tp heroin jatuh kt belakang...kuda laju sangat..hahaha
tp 2 suma angan2... xsesuai untuk aku realisasikan....belanja banyak....sedang perkahwinan 2 jangn lah membazir...wat lah mengikut adat budaya kita yang sopan n lembut....

adat agama dan budaya kena lah jaga...jgn main hentam kromo jek...nt owang akan pertikai kan...
so aku pikir...aLANGKAH baik NYa nanti aku begini....
secantik dan semanis serta sesopan erra Fazira Ketika iNI...
walau ape pun impian aku...aku bersyukur aku yelah mendapt MR right aku yang aku cintai... cinta Nya Lagi Indah dari taman yang aku IMPIkan...lagi cantik Dari bunga yang ku puja... cukuplah dye boleh membawa ku mengembara ke taman syurga yang abadi kelak... 6 bulan jek lagi untuk aku melangkah dengan title TUnang ORang... lepas 2 DA naik Pangkat Jadi..... PUan... (semestinya isteri orang)
Untuk pernikahan Tema adalah PUTIH
resepsi plak marron dan kelabu..
thanks 2 my mum sponsor KAin yang Cantik Dan mahl...
Thanks ma...love u...
cuma pening jek design ape yang sesuai untuk aku yang ala2 kembang ni...hihi...
ermmm.hopefully mimpi malm ni dapt idea..
atau pun korang nk bg Idea ...sila kan la...
ok ..next sambung cter...nk tido... daaaaaaaaa...

Wednesday, April 28, 2010

salam kawan2....
sudah lame jari-jari ini tidak bergerak di atas keyboard ini untuk menaip di blog yang x seberapa..hi.....kekeringan idea dan ketidaan masa...hi...konon BUSY Lah..

tiba-tiba plak ada benda nk story n di kongsi bersama....memandangkan aku sedang mencari ilmu dalam bidang keusahawanan apatah lagi peluang dari Mara untuk membuat satu perniagaan,so aku nk kongsi ctr...
skunk ni aku busy menulis rancangan perniaagaan yang ingin aku wat setelah tamat belajar bulan 8 ni...
so....APAKAH PERNIAGAAN Yang aku rancangkan ..hihihi............jeng...jeng....
ADALAh... RAHSIA!!!! sebb ape RAHSIA ??
untuk menjaga dari di curi idea..hihi....

ape yang aku nk kongsi kesusahan untuk membuat rancangan perniagaan...
klo kita banyak duit,kita sebenar boleh upah konsultant untuk merancang RP kita tp adalah lebih baik kita sendiri yang lakukan supaya kita tahu selok belok ape yang kita inginkan....

banyak aspek yang kita hendak teliti sebelum memulakan perniagaan... dari segi kewangaan ,pekerja,produk,pesaing dan yang penting LOKASIyang kita hendak jalan kan perniagaan....kebanyakkan kejayaan sesebuah perniagaan selain dari pemasaran adalah faktor lokasi yang penting....LOKASI...LOKASI....LOKASi...( ayat dari en.Halim manager MYDIN)...aku amik ayat 2...hihi...
and aku pun pUSING lalat nk Cri location....;.BUrrrrrrrrrr...pening....
alamk tiba2 ade gangguan untuk menulis lak....sambung nanti lah......
bye...see u nanti!!!!

Sunday, April 11, 2010

Berlegar Burung Di Awan Tinggi
Pulang Ke Sangkar
Berlegar Rindu Di Lautan Kasih
Pulang Ke Pangku
Pangku Mana Satu
Tentulah Tempatnya Asalmu
Mengenal Kasihku
*Hati Bentuk Cinta
Ku Menunggumu
Hati Bentuk Cinta
Hanya UntukmuKau Pernah Tinggal Sini
Kau Pernah Buat Janji
Kerana Itulah Ku menanti
Berlegar Kata Di Bibir Yang Manis
Pulang Ke Budi
Berlegar Tangis Di Gelanggang Hiba
Pulang Ke Pangku
Pangku Mana Satu
Tentulah Tempatnya Sisiku
Kau Kenal Dirimu
*Hati Bentuk Cinta
Ku Menunngumu
Hati Bentuk Cinta
Hanya Untukmu
Hati Bentuk Cinta
Ku Kekasihmu
Hati Bentuk Cinta
Kau Ku Rindu
Hanya Kau Saja Ku cinta
Hanya Kau Yang ku Damba
Selama-lama dan Selalunya
Berlegar Kata Di bibir Yang Manis
Pulang Ke budi
Berlegar Tangis
Di gelanggang Hiba
Pulang Ke pangku
Pangku Mana Satu
Tentulah Tempatnya SisikuKau kenal dirimu
Hati Bentuk Cinta
Ku Menunggumu
Hati Bentuk Cinta
Hanya Untukmu
Hati Bentuk
CintaKu Kekasihmu
Hati Bentuk Cinta
Kau Ku Rindu
Hanya Kau Saja Cinta
Hanya Kau YAng Ku damba
Selama-lamadan Selalunya
Hanya Kau Saja Cinta
Hanya Kau YAng Ku damba Selama-lama
dan Selalunya
Kau Saja Cinta
-elyana-
serius aku suka lirik lagu ini....aku rasa sangat berbunga2...lagu ini tuju untuk tunang tercinta....tunang aku, x pernah tahu,,,cinta ini da wujud sejak kita bertemu....1 st time aku dengar lagu ini kat SINar fM...terus terpikat....macm 2 jugak lah rasa bila bertemu jodoh ku...aku akan sentiasa sayang dye...sehingga hujung nyawa ku...
MOHD EMRAN kekasihku....

Tuesday, April 6, 2010



BYMOT(baby comot) gelaran akak bg untuk bear comel ni....pemberian dari yang tersayang...Mohd Emran.. Hubby saya beli kt ayer itam selepas g kenduri Mizan. Gara2 Jannah... nak g beli kerepek..he....naseb...kalo x, x dapat lah bear ni jawabnyer...hi....
BYmot aku kena jaga baik2.... pesan hubby saya jangan tinggalkan BYmot..Bymot ini konon macam baby lah..hikhik...ada ke gitu...baby x de nyawa....he....aku suka Bymot ni....1st time aku ngada2 nk ada bear..hi.....I love u hubby...Muahhhhh...thanks untuk Bymot ni...hujung tahun ni yang bagi baby hidup lak.....hi....(senyum gtal...)

Thursday, March 18, 2010

18 mac 2010
hahaha...slam suma kawan2... skunk kami berada d' perlis... jauh nun kat utara hah....

kitorang duk gila bergambar syok sendiri kt cni... aktiviti d perlis adalah macam biasa, jual kopi,jual kopi,n promo kopi.. pendek cter kopi..kopi..kopi.... sesat kt perlis nih..tanya owang sini suma bg direction slah....ohhh, mak okid mengamuk....alah biasalah 2...kan..kan...nadia plak jadi tukang sound kt mak okid....anak yang paling brani...hahaha...owang perlis ni suma peramah no..dye cakap laju lah...kami pun x faham sangt... pi makan cendol kt kangar,kedai ape ntah...lupa...pelayan dye punya lah loklak....ketawa kami tgok kepoyoan mereka....depa kate da kena training macm 2....isk2...ade ke patot...what ever pun laksa sedap...nyum2... nk tgok gambar laksa...ALAMAK...lupa lah nk amik....tp kami x tipu tau....hiiiii........so,,arini masih di perlis...cter arini jeklah...esok cter lain plak...hihi...ni gambar gurl gila gothic gedik...hahaha....wawa x masuk korum sebb de GENG bUDAK baWAh uMUR....hihi....
aku berManje ngan naDIAh...NAk amik Gambar same2 tp dye conqure lak...(btol x aku eja conqure 2???) psttt...(macam owang arab lak tgok mate 2)hihihi...malu lak puji diri sendiri...

asala lah nadiah ni.....aku nk gak amik gambar fulll....x baik tau...

aKU KEna agi.....nad!!!! tEpi lah......syooooohhh..

Akhir nya!!!! dapat jugak....YAhooooooooooooo.......Lihat lah kami....
NABILAH n NADIA
(GGGdP)

demikian lah cter kami....aku pun da pening idea...daaaaa
MUAHHHHH(((( baGi Yang JELES))))))

Wednesday, March 17, 2010

Keja GilA di PAntai timor....


pada 12/04/10 kitorang satu family g trip g kuala ternganu....SEBaB ada kaunter bergerak jabatan Hal Ehwal Veteran Atm.....kitorang gerak dari kl pukul 9 mlm sampai kuala terengganu pkul 3 pagi..kantok gila coz bawak keta sorang2..esok kul 7 pagi sudah bagun untk siap sedia....tp sebelum g sarapan kt tempat banyak asap...ayam bakar dan nasi kerabu....huhubhuhu....SEDAP..pas 2 g kat kg merchang lada...sampi nk sosat lah...tnye owang pun blur2 gaak...hurm apalah.....so,lepas da stle keja kitorang pun g jalan2 kt datarn syahbandar....amik angin petang...hahaha...
best...!!!penat tp syok...!

aik!!!!pakai mafla mcm g oversea jek...hahahaa.....

syok nyer si Bilah 2 makan... x ingat dunia ke??? yang si nadia 2 bengang x dapat makan...hahaha...

ni lah kami 3 beradik....nabilah n najwa n nadia...sape lagi mantap????
asl lah si nadia 2....nganga jek....nk manje2 ngn kakak nyer plak....hihi....

Tuesday, March 16, 2010

da wat tag payid.....

1.- Adakah anda rasa HOT???
panas tp bawu pas hujan....panas hati kot..... ^_^
2 - Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!
x pandai ar nk upload...sape2 leh ajar...
3 - cerita pasal gambar?
ngan buah hati tersayang....masa 2 kt kl...masing2 posing sakan dengan baju bawu beli kt sogo....hhaha kantoi...

4 - bila kali terakhir anda makan pizza?
ngan buah hati saya minggu lepas....x makan pizza tp amikk bau jek....teringin nk mkan spagety...nyum2...sedap...
5 - lagu terakhir yang anda dgr?
ingat2 lupa la......tp tdi duk sibuk nyanyi2 lagu xpdc....hihi

6- selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
bella,bell,bilah,bibik..(pangilan masa uma sewa dulu...sebab suka masak..haha), yang,sayang(pangilan dari buah hati...)hihi
7 - tag lagi 8 orgsiapakah pemenang bertuah yang dipilih??jengjeng
nurul jannah

wan nurul nadiah
pian
kak ngah
ainun
payid
zaila
ayah de

9 - siapakah org no.1 kepada anda?
kawan kesayangan...mungkin bakal jadi biras kot...hahahaa
10 - katakan sesuatu mengenai org no.5?
sibuk nk kawin tp x sempat nk wat persediaan....cik ainun...kain banyak x sampai agi....tgu tau latest design...
11 - no.3 ada hubungan dengan siapa?
tak tahu la plak...^-^
12 - bagaimana pula dengan no.4?
mcm ada bunyi2...tp x thu lah....saya x pandai korek rahsia...owang cter saya dgr jek...
13 - pesanan kepada orang no.6
aku da wat tag ni da.............

14 - kata2 cinta untuk orang no.2
aik...x kan nk becinta ngan sister sendiri... x sesuwaiii.......
15 - adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan?
langsung x sama dari segi umur ,jantina, dan taraf perkahwinan...hahaha....no 8 is my uncle...dan no 7 my best frenz .
16 - berikan 5 perkara yg anda tau tentang org yg mengtag anda
owhh..da jadi tunangan orang...syuihhh..jagan kaco....
my bestest friend ever...

suka makan kek dye wat...nyummm2
suka warna puprle kot....jagan slah sudah...haha

sangat sayang mak nyer...manje jek kalo ckp ngn mak....
17 - persamaan antara KAMBING da lembu...
sedap di makn masak kari...nyum...
18 - perasaan anda wat tag ni?
perasan teruja.....
19 - adakah anda tau si razman itu sengal?
Ntah
20 - a)GAY or b)LESs
xmo dua2....da de buah hati sudah...

CAntik kan BLOG Aku...

koRang X rasa ke blog aku ni macm cantik gak...hahah...THanks to my fren....nurul jannah kerana sudi mecantikkn blog ni...hahaha..kalo harapkan aku,x de makne nyer...hihihi

aku Budak bawU baljar,so x bpe pandai lagi...x pelah dengan banuan rakan2...aku blh blaja agi dalam dunia blog ni...ihihi...macm ketinggalan zaman plak...

sebenar aku x pandai nk karang2 ayt ni...x bpe nk expert...hahaha...
lain lah member aku sorang tu...ayat bunga2 jek...hihi...(sape yang terasa mintak maaf k)hi...

so..dalam cuti 2 minggu ni sibuk promosi kopi...so,,,masa agak terhad...ape tah lagi untuk buah hati...cian dye... x pe..nt saya balik,kita g dating agi eh...hihi

Thursday, March 11, 2010

mahal NYE?????

11 mac 2010

tadi bila aku ke klia untuk menghantar kopi,kau ingat ke satu pusat rawatan muka di bangi....so,selepas settle keja aku...aku pun ke bangi dan ke tempt tersebut....
niat nk tanye treatment untuk muka aku ni...
1. masalah muka aku ini
-eczema
-muka yang kering
-muka kusam
-ada pimple kecik2..
-bila eczema da baik akan jadi oily skin...
fuh..banyak gak masalah...

normal facial ,x boleh...
menurut konsultant kecantikan itu nama E*(x boleh di nyatakan) masalah muka aku ni banyak sangat dan treatment sangat complicated...so.. dye suggestkan membuat treatment hydrting... bagi muka aku ni lembab.. kena guna vitamin c... sekali facial RM500...fuh..terkejut kau... mahaal nyer...terkedu lah sekejap..
menurutnya memang mahal sebab produk kt situ dari spain... so dye kate kalo wat pakej haraga dalam RM3500... 8 kali treatment...banyak ar dye bg FOC termasuk produk...

so,aku tanya pada pembayaran????(aku ingat boleh bayar ckit2)
jawapan nyer amat mengecewakan... hanya boleh di bayar cash sahaja... FUH..mane nk cari 3 riban....huhu..baik bayar wet keta 7 bulan... hahaha...

so,aku pun ckap lah aku akan datng lagi...aku macam berminat tp ............ xmmpu ar..... kalo x ok cmne??? AKU gak yang rugikan....

untuk pengetahuan korang,pusat kecantikan itu baru lagi kt malaysia.... ada program rancangan kt tV#..... aku takot nk cakap....nt kata sabotaj....



wajah aku yang di katekan masalah

Thursday, February 25, 2010


tAdi Bila aku blik keja Dari usj...aku leh ternampak seorang insan yang ala2 ank jdi polis trafik tp x jadi... X pasti pulak aku,Insan iNi kekurangan PikIRAN ATAU PUN
SAJE NK TEST nak jadi polis... dye leh duk kt jalan nk masuk summit usj 2 sambil menghayun kan tangan supaya kereta bergerak seperti yang polis wat 2...
padahal masa 2 traffic adalah lancar.. aku yang terlihat leh tergelak...siap amik gambar gitu...pada mulanya aku ingat INSAn ini nak conduct parking... uPanya bila Perhati x Plak.... aku terpikir,Insan sebegitu Kenapa yer...Adakah dye sAje??? Ataupun MTe2 atau memang ****......

Tuesday, February 23, 2010







PaDA jANuari 2010,,,

16/01/10

aku ada temujanji with 10 gadis...

who 10 gurls....??

sa'dah,kudit.ainun,hemo,payid,kak ngah,wan,enal,ajad,zai..

perancangan kami adalah untuk pergi berkelah di bukit cerakah di shah alam..
nak di jadikan ceritA,,,aku telah berjanji dengan mereka untuk datang jumpa pada waktu pagi...memandangkan aku telah terbangun lewat di sebbkan pulang kerja lambat n tido lambat..aku telah datang seawal pukul 12 tghari ke shah alam....

aku menuju ke rumah payid..masuk2 payid ngah grg nugget untuk perkelahan tersebut....nyum2...lapo nyer....dengan selmba aku leh cakp sarapan x de ke???
x pasal2 kena sembur dek budak2 nih...hihih...

so, sementara menunggu payid masak n kak ngah siapkan makann dirumah nyer..aku n adik beradik yang lain layan facebook and cari time untuk tgok wayang...nak tgk adnan sempit..
selepas zohor bermula lah kisah kami....
mula2 kami pegi beli tiket wayang kt jusco bukit raja.
semua yang akan ikot seramai 6 0rang iaitu,zai,aku,ainun,payid,kudit,sa,dah
selepas itu kami menuju ke bukit cerakah...
kak ngah da tunggu disana...
hah...korang tgok jeklah gambar2 ni...n yang penting aku nk kata memang best gathering ni...walopun x dapat nak masuk umh salji...frust Ckit....





;;